SUP story II – Sofia Ati Allah

SUP stories ontmoet Sofia Ati Allah. Een ziel met een passie voor haar job, haar buurt en haar nest. Ze groeide op in thuishaven Oostende en verruimde daarna haar speelveld naar Gent en Brussel.

Haar uitdaging? De combinatie van een ambitieus professioneel leven met de opvoeding van twee energieke jongens Moses (8 jaar) en Titus (3 jaar). Sofia smijt zich volledig in de verschillende rollen die ze opneemt.

Toen we haar vroegen of ze zich wou bloot geven op de sup zei ze volmondig ja. Ze had namelijk al gesupt, één keer … , zonder nat te worden zelfs … , op de binnenwateren in Gent. Maar deze keer was buiten de volle maan en de 3 Bft gerekend. Het gaf ons gesprek een dynamische touch.

Kortom een meermin naar ons hart die heel mooi aanspoelt.

“What you see is what it is. Hoe ouder ik word, hoe meer ik mezelf kan zijn. Ik heb geen tijd noch zin om een rolletje te spelen. Het leven is al veel te kort.”

Hoe houd je balans in je leven?

Ik leef aan een snel tempo. Ik zie overal opportuniteiten en laad op van nieuwe projecten. Door alle opties open te houden ga ik nooit in default modus. Maar alles wat ik doe, stel ik kritisch in vraag. Voel ik me moe? Hoe komt dit? Waar ben ik mijn energie verloren? Als het niet gaat, kan ik altijd van koers veranderen. Dat geeft mij een gerust gevoel.

Ik heb een economische achtergrond. De laatste jaren ben ik geëvolueerd naar functies waarin ik mensen kan verbinden. Enerzijds ben ik zakelijk en down to earth, anderzijds ben ik sociaal geëngageerd en laat ik de cijfers los. Dat is ook balans.

Ik ben bijvoorbeeld al zes jaar vrijwillig burenbemiddelaar. Het brengt je uit je vertrouwde omgeving. Je ziet een andere realiteit en deze wekt empathie op. Na zo’n bemiddeling besef ik telkens dat elk verhaal twee kanten heeft. Er is niet één waarheid, want iedereen beleeft deze op een andere manier.

Hoe houd je connectie met de natuur?

Ik ben een kind van de zee en zal me altijd verbonden voelen met het water. De woeste golven zoals deze van vandaag laden me op. Je laten aanspoelen door de branding na een zwempartij of supsessie is alsof je herboren wordt. Als je het samen doet, creëert het verbondenheid. Dat is logisch, want je hebt een uniek moment gedeeld. Nu hangt de seizoenswisseling in de lucht. Ik ervaar dat als een spannend moment en krijg er ideeën van.

De natuur kan je lekker laten gebeuren. Vroeger stond ik daar niet bij stil. Het moederschap en een reis naar Noorwegen heeft daar voorgoed verandering in gebracht. Met mijn handen in de aarde werken in de moestuin, wandelen in de natuur rond de stad, met een schop en botjes een zandkasteel bouwen aan de waterlijn,…

“Meer dan dat hoeft het niet te zijn.

Hoe beweeg en vertraag je?

Ik beweeg traag. Ik voel niet snel druk van buitenaf en leg mezelf ook geen druk op. Daardoor blijft mijn geest vrij en slaap ik altijd goed. Op die manier kan ik de zaken presteren die voor mij waardevol zijn.

De natuur is de beste plek om te vertragen, terug connectie te maken. In een bergdorp ligt het levensritme fundamenteel anders dan in de stad. Mijn droom is om ooit het stadsleven te verlaten en een volledig andere levensinvulling te ervaren. Nu ja, eenmaal ik die traagheid gevonden zal hebben, zal ik automatisch terug versnellen en een ander project starten.

In alles wat ik doe, ga ik op zoek naar diepgang. Daarvoor moet je geduld aan de dag leggen. Het snelle leven dat ik leid door de combinatie van: het moederschap, raadgever van Studio Mowk, een full time job, vrijwilligerswerk, verbouwingen te coördineren, coaching trajecten te volgen, … is enkel haalbaar door veel zaken niet te doen.

Hoe kom je uit je comfortzone?

Haha, leuke vraag. Als mijn comfortzone nadert, borrelt er automatisch een nieuw idee naar boven. Ik durf zelf zeggen dat ik nog nooit echt in een comfortzone ben terechtgekomen. Ik ben een risiconemer, maar heb wel zekerheden zoals een vaste job bij de overheid. Maar ik weet zeker dat ik nieuwe uitdagingen zal aangaan van zodra de drive er niet meer inzit.

Als klankbord van Studio Mowk, het meubel en interieur ontwerpbureau van mijn partner, is er nog nooit een fase van verveling geweest.

  • Datum interview: 31/08/2020 – 17.15 u
  • Locatie: Mariakerke, Oostende
  • Waterstand: laagwater om 20.15 u
  • Strandwater: 20° C
  • 3 BFT NO
  • Naam: Sofia Ati Allah
  • Woonplaats: Ledeberg, Gent
  • Geboren: 22/09/1982
  • Sterrenbeeld: Maagd

Achtergrond:
Marokkaanse – Belgische roots
Studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen Ugent
Fulltime communicatie expert bij de FOD Sociale Zekerheid in Brussel
Vrijwillig burenbemiddelaar voor de Stad Gent
Freelance teamcoach voor teams in verandering
Raadgever van meubel en interieur ontwerpbureau Studio Mowk
Moeder van Titus (3) en Moses (8)